ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εν όψει της Αντιπυρικής περιόδου 2018/Η Αντιπυρική περίοδος του 2018


14.04.2018

Δεδομένου ότι διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο 2018 , η οποία άρχισε στις 10 Απριλίου και θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου , ο Δήμος Φαιστού υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες , νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους , ότι υποχρεούνται να τους καθαρίσουν από ξερή βλάστηση , απορρίμματα , και οποιοδήποτε άλλο υλικό ή αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή την ταχεία εξάπλωσή της .

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος θα προβεί σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό των παραπάνω χώρων , γεγονός που συνεπάγεται τον καταλογισμό των εξόδων καθαρισμού , την επιβολή προστίμου και την υποβολή μήνυσης σε βάρος των υπόχρεων . (4/2012 Πυροσβεστική διάταξη ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β’ και τον Ν. 3852/10, άρθρο 94, παρ. 1. 26).

Επειδή εφέτος κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος , ο Δήμος Φαιστού προσβλέπει στην άμεση ανταπόκριση των πολιτών προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ζωές και

περιουσίες , αλλά και προκειμένου να αποφευχθούν τα πρόστιμα και οι μηνύσεις που συνεπάγεται ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός των παραπάνω χώρων από το Δήμο .

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος στο τηλέφωνο 2892 3 40227 .

Η Αντιπυρική περίοδος του 2018

Ενημερώνονται οι δημότες ότι διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο 2018 , η οποία άρχισε στις 10 Απριλίου και θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου .

Για να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς υπενθυμίζεται ότι :

✔ Κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου δεν επιτρέπεται η καύση ξερής βλάστησης , η χρήση υπαίθριων ψησταριών καθώς και οι υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

✔ Δεν επιτρέπεται η καύση απορριμμάτων καθ όλη τη διάρκεια του έτους .

✔ Δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη απορριμμάτων σε υπαίθριους χώρους , η παρουσία απορριμμάτων σε περιοχές με ξερή βλάστη και υπό τις κλιματικές συνθήκες του καλοκαιριού δημιουργεί κίνδυνο ανάφλεξης .

✔ Δεν επιτρέπεται η απόρριψή αναμένου τσιγάρου σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είναι σε κίνηση.

✔ Σε περιόδους υψηλού κινδύνου εκδίδονται απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές τα οποία θα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά .

✔ Οι ιδιοκτησίες θα πρέπει να καθαριστούν από ξερή βλάστηση , απορρίμματα και οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό ή αντικείμενο .

✔ Εφόσον αντιληφτείτε πυρκαγιά καλέστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπετε την πυρκαγιά.

 

ΦωτογραφίεςΕπικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση
Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, 70400

e-mail
info@notosportnews.gr

Τηλέφωνα:
6932428880