ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ - Γίνε Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 2018


09.09.2018

Τόλμησε να γνωρίσεις έναν κόσμο δράσης και προσφοράς!

Τον Οκτώβρη ξεκινάνε τα μαθήματα στον Ε.Ε.Σ.

Κάνε την αίτηση σου τώρα!

 

Λίγες μέρες μείνανε μέχρι να ξεκινήσει η νέα σχολή του Ε.Ε.Σ. Μοιρών και συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς τα μαθήματα ξεκινάνε μέσα Οκτώβρη.

Όσοι ενδιαφέρονται γίνουν εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μπορούν πολύ απλά να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα www.samarites.gr.

Εθελοντής ή Θεατής

Καθημερινά, στο σπίτι μας, στη δουλειά, στην εκδρομή γινόμαστε μάρτυρες – θεατές, σε καταστάσεις που ενώ θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν ξέρουμε ή φοβόμαστε.

Γινόμαστε μάρτυρες σε γεγονότα όπως μια λιποθυμία, ένα τροχαίο, μια καταστροφή.. νιώθουμε αμηχανία, ανήμποροι, θλίψη… η οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού καλεί όλους μας να γνωρίσουμε έναν κόσμο προσφοράς, δράσης και να σκεφτούμε πόσο περισσότερη ασφάλεια θα νιώθαμε αν όλο και περισσότερος κόσμος στην περιοχή μας γνώριζε και εφάρμοζε με ασφάλεια τις πρώτες βοήθειες. 

Η εκπαίδευση

Η εκπαίδευση ξεκινάει τον Οκτώβριο κάθε έτους και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8-10 το βράδυ στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν λεπτομερή εκπαίδευση σε όλα τα αντικείμενα Α΄ Βοηθειών, στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, στη διάσωση, στη χρήση διασωστικών μέσων, στη χρήση ασύρματων επικοινωνιών, στις τεχνικές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένου, στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού κ. ά.

Το Σώμα

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Α΄ Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ διευρύνει τη δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών. Επίσης είναι η μοναδική εθελοντική διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Π.Π. (με Αριθμό Μητρώου 22/2001), η οποία διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών.

 

Είναι απλό

Συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση στο samarites.gr και παρακολουθώντας την σχολή γίνε κι εσύ ένας από τους  Εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες προσφέροντας και συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών ή αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Περισσότερες πληροφορίες κάθε Παρασκευή από τις 8 έως τις 10 το βράδυ στο 2892023199 και στο: mires@samarites.gr

 

 

 

“Η ομάδα διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε προσκαλεί!

Τόλμησε να γνωρίσεις έναν κόσμο δράσης και προσφοράς!

Τόλμησε να είσαι ο επόμενος που θα σώσεις μια ανθρώπινη ζωή!” 

 

 

ΦωτογραφίεςΕπικοινωνήστε μαζί μας

Διεύθυνση
Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης, 70400

e-mail
info@notosportnews.gr

Τηλέφωνα:
6932428880